5 praktiniai Facebook patarimai

Praktiniai Facebook patarimai

TL;DR

  • Facebook Business Manager paskyrų skaičius vienam vartotojui yra ribotas, tad kurkite jas apgalvotai;
  • Prie Facebook Business Manager prijungę Facebook Ads Manager vėliau jo nebeatskirsite;
  • Nekeiskite valiutos ar laiko zonos savo Facebook Ads Manager paskyroje;
  • Jei jūsų nuoroda Facebook’e atsivaizduoja nekorektiškai, naudokite Debugger įrankį;
  • Norėdami pasitikrinti, ar jūsų Facebook skirtame baneryje ne per daug teksto, naudokite Text Overlay įrankį.

Jei turite verslą Lietuvoje ir jūsų auditorija vyresnė nei 25 m. amžiaus, tikriausiai sunkiai išsiversite be Facebook. Šiame straipsnyje nerasite akivaizdžių pastebėjimų ar pamokymų apie turinio kūrimą – šiandien noriu pasidalinti keliomis problemomis ar jų sprendimais, kurių dauguma iš jūsų tikriausiai nežinojote.

Jūs negalite turėti neriboto Facebook Business Manager paskyrų skaičiaus

Šis faktas ypač aktualus jauniems specialistams, kurie dirba samdomą darbą – jokiu būdu pats nekurkite Facebook Business Manager paskyros savo darbdaviui. Pasimokykite iš mano klaidų ir sutarkite, kad tai padarys įmonės direktorius ar savininkas.

Mūsų agentūros veikloje Business Manager visada susikuria pats klientas, tad jei neseniai pradėjote dirbti sau – siūlau ir jums taikyti šią praktiką.

Kiekvienas vartotojas per gyvenimą gali susikurti tik 2 paskyras, taigi jei jau sukūrėte, niekam neperleiskite. Mano pačios viena sukurta paskyra yra perleista įmonei, su kuria nebeturiu jokių sąsajų.

Žinoma, jei esate dirbate su daug projektų, jūs galite paprasčiausiai visus puslapius prijunginėti prie savo vieno Facebook Business Manager.

Pastebėjimas: žemiau galite pamatyti, kaip atrodo Business Manager, o kaip Page Manager.

Facebook
Neįmanoma Facebook Ads Manager atskirti nuo Facebook Business Manager

Jei savo Facebook reklamos paskyrą priskirsite prie Business Manager, ji ten liks amžiams. Nebent kas nors pasikeis, tačiau mano 2018 vasaros duomenimis iš Facebook vadybininko, toks funkcionalumas nėra planuojamas.

Jei esate verslininkas ir vykdote konkrečią veiklą vienas – šitai nesukels jums bėdų. Tačiau jei susirasite specialistą / agentūrą, kuri jūsų Facebook puslapį ir reklamos paskyrą priskirs prie savo Business Manager – vėliau reklamos paskyra su visais praeities duomenimis bei statistika liks tretiesiems asmenims, o ne jums.

Jei savo reklamos paskyroje keisite valiutą, paskyra automatiškai deaktyvuosis

Šią problemą patyriau savo kailiu pačioje karjeros pradžioje – norėjau pakeisti valiutą iš dolerių į eurus ir netekau reklamos paskyros kartu su visomis custom audiences. Praėjo jau 5 metai ir paskyra vis dar nesiaktyvuoja.

Taigi, atlikdami iš pažiūros nereikšmingus Ads Manager pakeitimus kaip valiutos ar laiko zonos keitimas paieškokite informacijos, ar tai nesukels netikėtų problemų.

Jūsų nuoroda Facebook atsivaizduoja netinkamai? Išnaudokite Debugger įrankį
 

Pasitaiko, kad Facebook neteisingai atvaizduoja jūsų nuorodą – ar nuotrauka rodomas maža ir kairėje pusėje, ar ne tą tekstą rodo. Šiuo atveju padeda Debuger – tiesiog įkopijuokite nuorodą ir paspauskite debug.

Šis įrankis naudingas ir tuo atveju, jei sename straipsnyje pakeitėte nuotrauką / meta tekstus – tiesiog susiraskite mygtuką Scrape Again ir visi puslapio duomenys bus nuskaitomi iš naujo.

Nuoroda čia >>

Facebook Debugger
Pasitikrinkite, ar jūsų baneryje ne per daug teksto su Text Overlay įrankiu
Seniai žinoma tiesa, kad vizuale, kurį planuojate reklamuoti, neturėtų būti daugiau 20% teksto.
Anksčiau daugiau teksto turinčias reklamas atmesdavo, dabar tvarka sušvelnėjo ir galite viršyti, tačiau už rezultatą mokėsite brangiau.
 

Nuoroda čia>>

Facebook Text Overlay Tool

Jei šis tekstas jums buvo naudingas – neslėpkite to ir spauskite Like, komentuokite ar pradėkite sekti mano Facebook puslapį. Taip pat galite komentaruose rašyti, kokiomis kitomis temomis norėtumėte sulaukti įrašų.

Gaudama grįžtamąjį ryšį žymiai entuziastingiau rasiu laiko naujiems straipsniams. 🙂

Patiko? Pasidalinkite:

One thought on “5 praktiniai Facebook patarimai

  1. Hi there to all, because I am really keen of reading this webpage’s post
    to be updated daily. It contains pleasant material.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *