Kaip greitai galima tikėtis reklamos rezultatų?

Reklama internete

Kai pradedate naują verslą ir imate investuoti pinigus į reklamą, normalu norėti pamatyti rezultatą kuo greičiau. Ko realu tikėtis ir nuo ko tai priklauso? Pirmiausia trumpai apžvelgsiu verslus, kuriuos pati mačiau rezultatus pasiekiančius itin greitai. 

Iš mano patirties, greiti rezultatai galimi keliais atvejais:

  • Kai prekinis ženklas turi ilgametę patirtį, gerą reputaciją, daug įsitraukusios auditorijos, tačiau itin prastai dirba pardavimų srityje. Esu turėjusi kelis atvejus, kai dėl šios priežasties pakako potencialiam klientui pasakytki „pirk” ir ROAS (Return on Ad Spend) buvo neįtikėtini nuo pirmos dienos. 
  • Kai produktas turi itin didelę paklausą ir ypač mažą pasiūlą, yra deficitinis. Pvz. Pandemijos pradžioje apsauginės kaukės, dezinfekciniai skysčiai, pirštinės tirpo akyse net be reklamos. 
  • Taikant black-hat technologijas ar neetiškas praktikas galima parduoti daug. Be abejo, tokie rezultatai negali būti ilgalaikiai ir jų savo klientams niekad nerekomenduoju taikyti. 
  • Labai geri pasiūlymai, didelės nuolaidos dažniausiai taip pat pagreitina rezultatą. Visgi pradėjus taikyti-70% nuolaidas pradžioje, vėliau gali būti sunku produktą pardavinėti už pilną kainą. 
  • Labai dideli biudžetai beveik garantuoja greitą rezultatą (bet nebūtinai didelį atsiperkamumą). Tiesa tam, kad pinigus išleisti tinkamai, dažniausiai būtina nemaža komanda įmonės viduje ar didelė agentūra.

Jei ką nors praleidau  papildykite komentaruose, pridėsiu. 

 
Reklama internete
Photo by Jeremy Bishop on Unsplash

O ko tikėtis, jei savo verslo negalite priskirti nei vienam aukščiau išvardintų punktų?

Įprastai, kai nėra sudėtingų trikdžių, norimus rezultatus pamatome po poros mėnesių – pusmečio. Yra atvejų, kai tai užtrunka dar ilgiau, tačiau -vėliau rezultatai gerėja geometrine progresija. Svarbu akcentuoti, kad pirkėjo kelionė dažniausiai yra ilga ir vingiuota, dėl to nepakanka tiksliniam klientui parodyti vienos reklamos – reikia jį atvesti iki pardavimo.

Būtina apsišarvuoti kantrybe, nes būtiniausi paruošiamieji  darbai, visa testavimo, optimizavimo, išsigryninimo fazė užtrunka ir kai kuriuos procesus paskubinti sudėtinga. 

Žinoma, mes mikrorezultatus (tiksliau būtų tai vadinti mikrokonversijomis) matome nuo pirmos dienos – priklausomai nuo verslo specifikos, gali daugėti žinomumas, srautas į svetainę, naujienlaiškių gavėjų duombazė, užklausų kiekis, taip pat palengva įsibėgėti pardavimai. 

 

Kaip rezultatų pasiekti greičiau? 

 Dabar noriu apžvelgti itin svarbius dalykus, kurie padės norimų rezultatų pasiekti greičiau ir išlaikyti augimą ilgą laiką. 
 
1. Pasiruoškite! 

Neseniai kalbėjau su labai teisingą požiūrį turinčiu verslininku, kurio pirmas klausimas buvo toks: kokie turėtų būti mūsų namų darbai? 
Idealią darbo su nauju projektu pradžią aš ir įsivaizduočiau taip, kad iš pradžių pasidarome auditą ir aptariame svarbius paruošiamuosius darbus, o tada, po paruošiamųjų darbų, imamės reklamos. Jei skaitote šį straipsnį ir turite galimybę šitaip susidėlioti procesus – net nesvarstykite, taip ir darykite. 
Visgi negyvename idealiame pasaulyje ir normalu, jei neturite laiko / papildomų rankų įvykdyti prieš tai minėto punkto. Dažnesniu atveju su naujais projektais startuojame ir viską darome paraleliai – pasidarome būtiniausius paruošiamuosius darbus, tada paleidžiame reklamos kampanijas, imame dirbti su turiniu, o eigoje toliau viską šlifuojame. 
Vienintelis skirtumas nuo pirmos situacijos tas, kad prireiks kiek daugiau kantrybės ir laiko norimiems rezultatams pasiekti. 

P.S. tik linkiu nenukrypti į kitą kraštutinumą. Kaip vienas mano klientas mėgdavo sakyti: perfection is paralysis. Kalbu tik apie tikrai būtinus pasiruošimo veiksmus – labai nuostolinga būtų mėnesių mėnesius tobulinti to nereikalaujantį produktą / svetainę / turinį. Kiek susidūriau, tokie projektai dažniausiai išvis neišvysta dienos šviesos.   

2. Sinergija

Aš linkusi į reklamą žiūrėti kaip į svarbų įrankį, kurio pagalba galite iškomunikuoti apie save ir atvesti potencialų klientą, taip pat padėti jam prieiti iki konversijos ar kurti lojalumą. Tačiau tai tikrai nėra magija ir dažnu atveju net puikaus marketingo nepakanka, kad verslas augtų. 

Turbūt visiems marketingistams kartais tenka virti sriubą iš kirvio – visada galima rasti ką komunikuoti apie produktą / paslaugą, net jei jau metus nevyksta nieko naujo. 

Visgi rezultatai radikaliai kitokie, kai kliento pusėje nuolat kažkas atnaujinama, tobulinama, atsiranda naujos iniciatyvos, prekinis ženklas gyvas – jam nuolat skiriama daug laiko ir energijos.  

Kaip tai atrodytų realybėje? 

Kas be ko, naudinga tobulinti produktą, svetainę, klientų aptarnavimą, apmokėjimo/pristatymo procesus. O rinkodaros atžvilgiu, jei samdote specialistus vienai sričiai, verta patiems kiek pasidarbuoti kitose. 

Pavyzdžiui, jei agentūra dirba su mokama reklama, galbūt verta iš įmonės pusės padirbėti ties PR ir suteikti kuo daugiau turinio, kurį specialistai galėtų su mokama reklama iškomunikuoti. 

Jei samdote viešųjų ryšių specialistą ir jis suorganizuoja jums straipsnius, renginius ar kitą turinį, tikrai būtų naudinga visa tai komunikuoti ir mokamos reklamos pagalba. 

Photo by Alexander Mils on Unsplash
3. Biudžetas

Iš pradedančių verslininkų dažnai girdžiu mintį, kad pradžioje planuojama skirti labai mažą sumą reklamai, o kai ji atsipirks – didinti. Suprantama, kad retas vos pradėjęs veiklą gali švaistytis pinigais, tačiau kartais priežastis, kodėl reklama neveikia gali slypėti tame, kad biudžeto nepakanka kanalų, auditorijų, žinučių, vizualų ištestavimui. 

Jei jaučiate, kad kalbu apie jūsų situaciją, rekomenduoju paskaityti kitą mano straipsnį Rinkodara su mažu biudžetu. Turint laiko ir noro, pirmųjų pardavimų galite pasiekti visiškai minimaliomis sąnaudomis, o turėdami pakankamą biudžetą – ieškoti profesionalesnių sprendimų.

4. Pasirinkite tinkamus kanalus

Kiekvienas kanalas skirtingas ir turi savas stipriąsias puses. 

Į SEO ilguoju laikotarpiu investuoti yra naudinga, tačiau rezultato teks laukti 6-12 ar dar daugiau mėnesių. Tuo tarpu Google Ads mokama reklama paspaudimus pradės generuoti jau šiandien – žinoma, reklamas geriausio rezultato pasiekimui reikės optimizuoti ilgai, tačiau srautas atsiras nuo pirmos dienos. 

5. Pasirinkite tinkamą specialistą

Labai svarbu rasti žmogų ar agentūrą, kuria galėtumėte pasitikėti. Nenoriu kartotis, tad čia palieku nuorodą į savo kitą straipsnį  Kaip pasirinkti specialistą, kuriam patikėti savo marketingo darbus?, tikiuosi jame rasite aktualių minčių ir idėjų. 

Jei šis tekstas jums buvo naudingas – neslėpkite to ir spauskite Like, komentuokite, prenumeruokite naujienlaiškį ar pradėkite sekti mano Facebook puslapį. Taip pat galite komentaruose rašyti, kokiomis kitomis temomis norėtumėte sulaukti įrašų. 

Patiko? Pasidalinkite:

One thought on “Kaip greitai galima tikėtis reklamos rezultatų?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *