Kaip pirkti reklamos paslaugas ir gauti didžiausią naudą?

Kaip pirkti reklamos paslaugas ir gauti didžiausią naudą?

Planuojate samdyti išorinius rinkodaros specialistus, pirkti reklamos paslaugas? Tada būtinai perskaitykite šį straipsnį ir sužinokite, kaip keli paprasti veiksmai gali padėti jums gauti didžiausią naudą. 

Pasitikėjimas 

Svarbiausias dalykas – susirasti specialistą ar komandą, kuria galite pasitikėti. Visiškai normalu pradžioje aktyviau dalyvauti procese, tartis, persitarti ir koreguoti įvairius bendradarbiavimo aspektus. Visgi, jei klientas nuolat taiko mikro-vadybos (micromanage) metodus, kvestionuoja kiekvieną smulkmeną, nepasitiki specialistu – tikrai negali gauti geriausių rezultatų. Man patinka posakis, kad protingus žmones samdome tam, kad jie mums pasakytų, ką daryti, o ne atvirkščiai. 

Deja, bet kartais pasitaiko įmonių bei žmonių, kurie savo karjeroje nusvilo nuo samdomų specialistų ir labai nepatikliai žiūri į bendradarbiavimą. Jei atpažįstate save ir matote, kad niekaip negalite perlipti nepasitikėjimo, siūlyčiau apsvarstyti samdomo darbuotojo alternatyvą. Kai naujam komandos nariui (kad ir išoriniam) užduodate  darbą ne tik atlikti paskirtas užduotis, bet ir išpirkti kitų nuodėmes – tikriausiai abi užduotys liks pilnai neįgyvendintos. 

Čia plačiau gvildenu temą, kada reikėtų samdyti išorinius specialistus, o kada verčiau tvarkytis įmonės viduje >>

Atviras lūkesčių ir poreikių išsakymas

Kartą susitarėme su viena įmone dėl ilgalaikio bendradarbiavimo, aptarėme strategiją, pradėjome paruošiamuosius darbus, žengėme pirmus žingsnius komunikacijoje ir… po mėnesio jie sustabdė darbus, nes visgi jų tikrasis tikslas buvo tik pradėti su specialisto pagalba, o toliau tęsti įmonės viduje. 

Nieko blogo, kad pagalbos norima tik žengiant pirmus žingsnius, bet tokia praktika žalinga abiems pusėms – žinodama, kad turiu vos mėnesį visus procesus paruošti tęsimui įmonės viduje, dirbčiau kardinaliai kitaip. Taigi, atvirai išsakydami savo lūkesčius užsakovai būtų gavę kokybiškesnį rezultatą. Nuo to laiko jau pačioje pradžioje savo klientams bandau iškomunikuoti, kad jei sutariame dėl ilgalaikių tikslų, darbus nutraukti po trumpo laikotarpio jiems bus nuostolinga, kadangi mano procesas remiasi nuoseklumu. 

Grįžtamasis ryšys 

Blogiausia, ką galite padaryti bendradarbiaudami su savo reklamos partneriais, tai vieną dieną pasakyti, kad jau gerą pusmetį jums nepatinka komunikacija/rezultatai/bendradarbiavimas. Pradirbusi su dešimtimis projektų galiu teigti, kad sunku net nupasakoti, kaip skiriasi žmonių poreikiai ir skonis. Vieni klientai vertina formalumą, kiti familiarumą savo verslo komunikacijoje. Vieniems patinka ryškūs spalvingi vizualai, kitiems priimtina tik prislopintų spalvų delikačios nuotraukos. 

Dažniausiai visos kylančios problemos gali būti lengvai išsprendžiamos, bet tik tuo atveju, jei apie jas išsakoma iškart. 

Beje, nepamirškite pasidžiaugti ir gerais rezultatais ar išsakyti, kai specialisto darbai jums patinka. Kiekvienas profesionalas visas užduotis stengiasi atlikti maksimaliai gerai. Ir visgi, dažnai rezultatas pranoksta lūkesčius tada, kai dirbant su projektu širdis dainuoja, nes užsakovas vertina pasiektus tikslus, kartu pasidžiaugia gerais rezultatais.

Įsitraukimas

Dirbu su pora projektų, kuriuose per gerus metus procesai buvo sudėlioti taip, kad įmonės darbuotojų įsitraukimo poreikis minimalus. Visgi, tai yra labiau išimtis nei taisyklė. Kuo sklandžiau ir dažniau savo samdomiems specialistams perteiksite naujienas, specialius pasiūlymus, akcijas, tuo efektyvių rezultatų galima tikėtis. 

Žinoma, dirbti įmanoma ir su kelių metų senumo turiniu, tačiau dažniausiai auditorija palankiau reaguoja į naują medžiagą. 

 

Jei šis tekstas jums buvo naudingas – neslėpkite to ir spauskite Like, komentuokite, prenumeruokite naujienlaiškį ar pradėkite sekti mano Facebook puslapį. Taip pat galite komentaruose rašyti, kokiomis kitomis temomis norėtumėte sulaukti įrašų.

Patiko? Pasidalinkite:

3 thoughts on “Kaip pirkti reklamos paslaugas ir gauti didžiausią naudą?

  1. Only wanna comment that you have a very decent website , I love the design and style it actually stands out. Hilliary Byram Riancho

  2. This paragraph will help the internet viewers for creating new webpage or even a blog from start to end. Galina Yvor Bonnee

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *