Socialinių tinklų turinys

Socialinių tinklų turinys

Nuolat kvestionuoju savaime suprantamas taisykles, tad šiandien noriu iš neįprastos perspektyvos pažvelgti į turinį socialiniuose tinkluose. Visi, turintys social media marketing pagrindus, yra girdėję vieną ir tą patį dalyką – pardaviminis turinys privalo sudaryti tik mažą dalį jūsų publikuojamų įrašų. Ar ši taisyklė vis dar galioja? Ir kam nebūtina jos laikytis? 

Disclaimer: šiame straipsnyje kalbu apie mažus ir vidutinius B2C verslus, kurių esminis tikslas – pardavimai. 

Įvertinkite savo veiklą. Kritiškai.

Taip, žinoma, kurti bendruomenę ir būti socialiems yra puiku. Ar visos įmonės turėtų tą daryti? Tikrai ne. 

Turbūt sekėjai mielai skaitys mylimo trenerio straipsnius apie sportą ir sveikatą. Stebės mėgiamiausios kavinės kasdienį gyvenimą ir naujienas. Iš sekamo rinkodaros specialisto sužinos reklamos kanalų aktualijas. Ar stebės charizmatiškos dizainerės bohemišką kasdienybę. 

Ir visgi, socialinių tinklų vartotojai tikriausiai nepasigestų kompiuterių pardavėjų sveikinimo su Joninėmis. Informacijos apie apšvietimo profesionalų naujus darbuotojus. Ar tikrai ne stilisto parašyto straipsnio apie naujausias stiliaus tendencijas. 

Nesu kategoriška ir sutinku, kad bet kurios srities įmonės gali suburti aktyvią bendruomenę, tačiau dalies nišų atstovams tai padaryti žymiai sudėtingiau. 

Straipsnis: Kaip pasirinkti specialistą, kuriam patikėti savo marketingo darbus?

Įvertinkite savo galimybes. Kritiškai. 

Jeigu norėdami publikuoti mažiau tiesioginius pardavimus skatinančio turinio, srautą dirbtinai užpildote mažaverte informacija – to nauda irgi yra mažavertė. Gal tokiu atveju verčiau kalbėkite apie tai, apie ką tikrai išmanote – savo produktą? O retkarčiais paruoškite tikrai naudingą turinį ir jį plačiai iškomunikuokite? Kaip žinia, kokybiški ir informatyvūs straipsniai ar video kainuoja brangiai, tad rekomenduoju ištestuoti to atsiperkamumą.  

Taigi, dar sykį siūlau įsivertinti, ar pavyzdžiui kas kelias dienas publikuoti neprofesionalius stiliaus patarimus, ar kartą per pusmetį pakalbinti profesionalų stilistą ir tą turinį naudoti kelis mėnesius reklamos pagalba. 

Nepardaviminis turinys = organinis srautas?

Prieš kokius 6 metus įdėjus įdomų faktą apie pirmąją kompiuterio pelę pasaulyje ar kokį nors juokelį, organinis srautas buvo milžiniškas. Po tokio įrašo, dažnai geresniu nemokamu pasiekiamumu buvo apdovanojamas ir pardaviminis įrašas. Dabar daugumos verslo paskyrų pasiekiamumas be reklamos siekia 2-10% ir retu atveju nepardaviminiai įrašai jį gali stipriai pakelti. 

Reziumė: jei jums patinka, tinka, sekasi ar gaunate geresnį rezultatą kurdami ne vien pardaviminį turinį – valio, tęskite. Jei ne – nieko baisaus. Svarbiausias patarimas, kurį norėčiau, kad išsineštumėte iš šio straipsnio – visada kritiškai vertinkite bet kokius patarimus ir „reklamos tiesas” – dalis jų gali būti atgyvenusios ar paprasčiausiai netinkamos jūsų verslui.

 

Jei mano kuriamas turinys jums buvo naudingas – neslėpkite to ir spauskite Like, komentuokite, prenumeruokite naujienlaiškį ar pradėkite sekti mano Facebook puslapį. Taip pat galite komentaruose rašyti, kokiomis kitomis temomis norėtumėte sulaukti įrašų. 

 

Patiko? Pasidalinkite:

4 thoughts on “Socialinių tinklų turinys

  1. Thank you for your blog article. Really thank you! Fantastic. Yolanda Luciano Christy

  2. Well I sincerely enjoyed studying it. This article provided by you is very constructive for good planning. Ofilia Morgen Langill

  3. Currently it seems like BlogEngine is the top blogging platform available right now. Robin Rabi Foah

  4. Asking questions are genuinely pleasant thing if you are not understanding anything completely, but this post offers nice understanding even. Teddi Percival Urbanus

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *