Kaip produktyviai dirbti iš namų?

Kaip efektyviai dirbti iš namų

Paskutinių dienų aktualijos nemažai daliai ofiso darbuotojų suteikė išskirtines galimybes dirbti iš namų. Dažnai žmonės sako, kad namuose tai jau tikrai neprisiverstų dirbti, bet aš į tai linkusi žiūrėti kaip į įgūdį, kurį galima tobulinti. Kadangi kartais pati renkuosi dirbti iš namų, surašiau keletą tips’ų, kurie man padeda išlikti energingai ir dažnai net efektyvesnei, nei ofise. Pabandykite ir jūs į šią patirtį pažiūrėti atviromis akimis – galbūt ir jūsų motyvacijai per petį šnairuojantis vadovas visai nebūtinas. 

1. Elementaru – privalote dedikuoti darbo vietą

Sofa ir kavos staliukas ar lova nėra tinkami pasirinkimai – nepatogu, neergonomiška ir tikrai neprimena darbinės atmosferos. Nusistatykite darbo laiką ir jį leiskite ant kėdės prie tam skirto stalo. 

Jei stalo neturite ar jų neužtenka – gal keista, bet pradžiai ne prasčiausia alternatyva yra lyginimo lenta. 

2. Be ryto rutinos bus sudėtingiau, nei galvojote

Jei anksčiau jūsų susiruošimas ir kelionė į darbą trukdavo valandą ir daugiau, dabar nepatariu nusistatyti žadintuvo 7:55 ir vos pramerkus akis sėstis prie kompiuterio. Verčiau kelkitės panašiu metu ir skirkite laiko tam, kam anksčiau būdavo per didelė prabanga leisti ryto minutes: ilgesniam dušui, mankštai, meditacijai, knygai ar kavos ir sveikų pusryčių ritualui.

Taip pat rekomenduoju pamiršti chalatus ir pižamas – žymiai geresnis jausmas, jei prie savo darbo stalo eitumėte panašiai pasiruošęs, kaip į biurą. 

Darbas iš namų

3.  Skirtingai nuo biuro, namie galite lengviau susiplanuoti gilaus darbo valandas

Išnaudokite tai, kad šalia nebus dėmesio norinčių kolegų, nereiks skubėti į susitikimus – tampate savo laiko šeimininku.

Labai rekomenduoju ryte paskirti kelias valandas tikrai rimtam, giliam darbui. Prieš socialinių tinklų ir pasaulio naujienų tikrinimą, skambučius ir susirašinėjimus, tiesiog paeiliui imkitės sunkiausių užduočių ir pamatysite, kaip greitai ir lengvai jas galima atlikti, kai dienos pradžioje energijos neatima smulkmenos. 

Pastebėjau, kad per 2-3 maksimalaus susikaupimo valandas ryte įmanoma nudirbtinet 8 valandų darbus (tiesa, per 8 valandas tikrai neįmanoma nudirbti 24 valandų darbo 🙂 ).

4. Suplanuokite neproduktyvų laiką

Namie daug pagundų – galite užsimanyti skaityti knygą, pažiūrėti televizorių, žaisti su kate ar susitvarkyti namus. Nematau tame nieko blogo, juk ir biure kartais kažkuo užpildome laiką vien tam, kad pakilti nuo kėdės, atitraukti mintis. 

Svarbiausia neproduktyvias veiklas susiplanuoti tarp, o ne vietoj darbų – kaip malonias ir ribotos trukmės pertraukas. 

5. Nepamirškite judėti

Jei neįtrauksite bent trupučio fizinės veiklos, po kelių dienų kūnas jausis siaubingai. Aš, pavyzdžiui, stengiuosi prieš darbus padaryti trumpą mankštą žiūrėdama įdomų video, o svarbiausia rutinos dalis – po popietinių darbų išeiti pasivaikščioti su mėgiamu podcast’u.

6. Nepamirškite sustoti dirbti

Blogiausia, kas gali nutikti, tai priebėgomis darbuotis kiaurą parą – tikriausiai tik pavargsite nieko naudingo nenuveikę. Kaip darbus pradedate tam tikrą valandą, taip pasistenkite ir baigti – užverskite kompiuterį ir grįžkite namo.  Šį momentą geriausia žymėti konkrečiu veiksmu – pasivaikščiojimu, vakariene ar bent sėdėjimo vietos pakeitimu.

Jei šis straipsnis jums patiko – labai prašau, neslėpkite to ir spauskite Like, pakomentuokite, būtinai prenumeruokite naujienlaiškį ir pradėkite sekti mano Facebook puslapį. Taip pat galite man privačiai parašyti, kokiomis temomis norėtumėte sulaukti įrašų ateityje.

Patiko? Pasidalinkite:

One thought on “Kaip produktyviai dirbti iš namų?

  1. I was looking through some of your content on this website and I conceive this internet site is real instructive! Keep on putting up. Dorothy Kalil Nolita

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *