Apie Linkedin galimybes

Linkedin galimybės

Neseniai dalyvavau Kotrynos Kurt Linkedin mokymuose, kuriuos organizavo Marketingo mokykla.

Ilgą laiką šį socialinį tinklą labiausiai siejau su online CV atitikmeniu ir neblogu kanalu darbo paieškoms, tik visai neseniai pradėjau ieškoti būdų, kaip jį išnaudoti pragmatiškiau.

Visos mokymų informacijos neperrašysiu, nes galima įsigyti vaizdo įrašą, tačiau pasidalinsiu keliomis išgirstomis mintimis, savo įžvalgomis bei rastais duomenimis.

 
Linkedin algoritmas
 

Linkedin, kaip ir visi socialiniai tinklai, trokšta įsitraukimo ir aktyvumo. Įrašai naujienų sraute gyvuoja apie 24 valandas,  o nauji like paspaudimai ar komentarai prikelia ilgesniam gyvenimui.

Kaip ir Instagram, svarbiausia yra pirmoji valanda – jei per ją gausite 7-15 reakcijų, algoritmas jus identifikuos kaip naudingą įrašą ir rodys plačiau.
 
Linkedin siekia, kad kuo daugiau vartotojų kurtų turinį, tad mieliau jums rodys ne Richard Branson išmintį, o kolegės Sandros įrašą apie naują komandiruotę.
 
„Jei narys gauna 10+ like paspaudimų po savo įrašu, 17% didesnė tikimybė, kad jis kurs turinį ateityje lyginant su nariais, kurie kuria turinį, bet negauna jokio įsitraukimo.“
Linkedin
Linkedin Profilis
 

Jei socialiniais tinklais pradėjote naudoti ne vakar, tikriausiai žinote, kad Linkedin skirtas profesiniams santykiams palaikyti ir jūsų pietų nuotraukai ar šeimos atostogoms ten vietos nėra. Keli patarimai dėl profilio:

  • Verčiau nedėti nuotraukų iš atostogų, švenčių ar visu ūgiu;
  • Aiškiai ir pragmatiškai surašyti darbo patirtį, o neaktualią informaciją – ištrinti;
  • Skirti dėmesio įgūdžiams, endorse‘inti žmones, su kuriais dirbote ir tikėtis, kad jie padarys tą patį;
  • Jei norite atkreipti HR specialistų dėmesį, būkite kūrybingi headline skiltyje ir užpildykite ją pilnai;
  • Santraukoje aiškiai nurodykite savo sritį / įgūdžius;
  • Ieškantys darbo, klientų ar bendradarbiavimo, turėtų santraukoje nurodyti savo kontaktus;
  • Pasikeiskite savo Linkedin url iš beprasmių skaičių į vardą ir pavardę, pvz. www.linkedin.com/in/egle-tertele
Apie Linkedin galimybes darbo paieškoje
Linkedin SEO 
 
Akivaizdu – visur, kur yra paieškos variklis, galima optimizuoti. Kaip tą daryti Linkedin?
 
Strategija irgi elementari – maksimaliai užpildyti visus įmanomus laukelius taip, kad ieškantys jus rastų ir nenorėtų pabėgti iš profilio po 1 s. peržiūros. Laikas, kurį kiti vartotojai praleidžia jūsų profilyje, yra svarbus. 
 
Būtina naudoti aktualius raktažodžius, kuriais klientai / darbdaviai gali jūsų ieškoti. Pavyzdžiui, headline skiltyje vietoj Digital Marketing at Tertele.com, galima rašyti Digital Marketing Professional | E-commerce Specialist | Social Media Marketer | Business Consultant.
 

Kuo daugiau aktualių raktažodžių įrašysite pavadinime ir savo veiklos santraukoje, tuo didesnė tikimybė pakliūti į darbdavių ar užsakovų akiratį. 

 

Ieškantiems darbo 
 

Vienu mygtuko paspaudimu galite informuoti personalo atrankos specialistus, kad esate atviri darbo pasiūlymams. 

Darbo paieškos kriterijai platūs – galima nurodyti norimo darbo sritį, vietą, pareigybės pavadinimą, kada norėtumėte keisti darbą.  

 

Linkedin Career interests

Taip pat Linkedin galite rasti darbo skelbimų duombazę paspaudę čia >>

 

 

#Hashtag’ai
 

Kaip ir Instagram, grotažymes galima sekti – matysite viešai prieinamą turinį, kurio autoriai panaudojo konkretų hashtag’ą.

Jei rašote įrašus – taip pat patartina juos naudoti, daugelis šaltinių internete pataria apsiriboti 3-5 ir atskirti juos nuo turinio, rašyti žemiau.  Linkedin kol kas neturi galimybės suprasti, ar turinys ir hashtag’as susiję, tad jį matome nerūšiuotą. 

Be to, hashtag’ai gali būti ieškomi paieškoje laukelyje. 

Linkedin hashtags
Mano patirtis:
Nesu itin aktyvi vartotoja, per savo karjerą turėjau progą sudalyvauti 4 darbo pokalbiuose iš Linkedin, buvau surasta 1 kliento ir pati esu radusi vieną specialistę bendradarbiavimui kitoje šalyje. Jei ieškočiau darbuotojo, tikriausiai tai būtų mano #1 kanalas. 
 
Patiko? Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *